A tak umí Bioteta kvasit zeleninu. Vodní červená řepa, presované zelí s mrkví a cibulí a vodní kvašená ředkvička.
A to vše pro Vás naše strávníky, jako součást obědu.

Jak na kvašenou zeleninu? Buď zakoupit u nás v Biotetě nebo najít chvilku času, zapojit dětičky a naložit třeba ředkvičky. Jednoduché a rychlé – svařit litr vody a lžíci kvalitní mořské či himálajské soli, nechat zchladnout na pokojovou teplotu, omýt ředkvičky, rozkrájet na půlky a rovnou dát do sklenice na pár koleček cibule, sklenici naplnit do tři čtvrtě, zalít slanou vodou, nahoru dát zelné lupeno, zatížit sklenicí vody, najít teplé a temnější místo a nechat 5 dní pěkně nakvasit, pak vyndat skleničku, lupeno, zavřít a dát do lednice. Jíme každý den alespoň k jednomu jídlu, naše střeva nám poděkují.

 

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.