Sushi podle Biotety

Na opražený plát sushi nori dáme uvařenou sushi rýži nebo bílou rýži. Je možné do ní předem dát rýžový ocet, Bioteta to nedělá. Do mističky si dáme umeocet a vodu v poměr 2:1 . Tím namočíme řasu, aby zvlhla. Na řasu dáme rýži – asi tak 1 kopeček, potřeme wasabi nebo dáme trochu zázvorové šťávy nebo trošku pikantní hořčice – dle chuti a nálady. Na to naklademe nějakou zeleninu – napařenou, podušenou, čerstvou – ledový salát, okurku, dále pak tofu nebo tempeh jeden kousek – krájí se podélně, aby až se rozkrojí sushi, byl pěkně uprostřed kousek. Dobrá je také kvašená zelenina, třeba daikon s červenou řepou, to tam vypadá moc pěkně. Může se také sypat semínky nebo dát ryba – dušená, fritovaná, uzená. Prostě fantazii se meze nekladou. Kdo chce avokádo, může si ho tam dát. Bioteta jí sushi třeba se salátem nakrájené na plátky, buď studené nebo napařené. A Bioteta sushi přejmenovala na krtka. :-) Ono to tak vypadá a čapnem to a jíme vcelku.