plátková řasa nori
rýže bílá
tempeh
řepa červená
ryby
Tamari
řasa Hiziki
umeocet

Plátek řasy Nori opražíme nad plame- nem sporáku a dáme na bambusovou rohož. Na řasu rozetřeme asi 1cm teplé uvařené rýže a dobře ji mokrou vařečkou umačkáme. V horním nebo dolní části necháme pruh asi 2 cm bez rýže a ten lehce potřeme vodou. Doprostřed rýže umístíme pruh náplně a sushi pomocí rohože srolujeme a pevně stiskneme. Rohož rozbalíme a váleček sushi necháme vychladnout. Krájíme na plátky.

Náplň sushi
1: Smažený tempeh, červená řepa povařená ve vodě s umeoctem, kvašená zelenina.
2: Marinovaný plátek lososa, zelený salát, kvašená ředkev daikon, řasa hiziki dušená v tamari omáčce s vodou.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.