Sushi podle Biotety
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Na opražený plát sushi nori dáme uvařenou sushi rýži nebo bílou rýži. Je možné do ní předem dát rýžový ocet, Bioteta to nedělá. Do mističky si dáme umeocet a vodu v poměr 2:1 . Tím namočíme řasu, aby zvlhla. Na řasu dáme rýži – asi tak 1 kopeček, potřeme wasabi nebo dáme trochu zázvorové šťávy nebo trošku pikantní hořčice – dle chuti a nálady. Na to naklademe nějakou zeleninu – napařenou, podušenou, čerstvou – ledový salát, okurku, dále pak tofu nebo tempeh jeden kousek – krájí se podélně, aby až se rozkrojí sushi, byl pěkně uprostřed kousek. Dobrá je také kvašená zelenina, třeba daikon s červenou řepou, to tam vypadá moc pěkně. Může se také sypat semínky nebo dát ryba – dušená, fritovaná, uzená. Prostě fantazii se meze nekladou. Kdo chce avokádo, může si ho tam dát. Bioteta jí sushi třeba se salátem nakrájené na plátky, buď studené nebo napařené. A Bioteta sushi přejmenovala na krtka. :-) Ono to tak vypadá a čapnem to a jíme vcelku.