- Podrobnosti
-
Kategorie: Divoké zeleniny
Tak naši milí, jaro je tady a s ním také jarní divoká zelenina. Vydejte se do přírody, která je k nám nesmírně štědrá a můžete sbírat, vařit, restovat, nakládat a hlavně se kochat a přitom si vždycky z krásné procházky přinést něco pro své zdraví. Naše příroda nám nabízí nepřeberné množství divoké zeleniny, kterou my všichni nazýváme plevel, někteří dokonce urputný a nezničitelný plevel. Jenže on ten plevel by měl přijít každodenně na talíř a ne na kompost. Představím Vám některé z těch nejznámějších divokých zelenin a recepty na jejich použití najdete v sekci recepty. Aby jste si vždycky byli jisti, jak ta která bylinka vypadá, přidali jsme i odkaz na obrázek. Kdyby se někomu z vás zdálo, že těch informací je málo, může si zakoupit knihu Léčivé byliny úplně jinak- bezpečněji než dosud - autoři Jarmila Průchová, Jaroslav Průcha, z které jsou všechny následující informace, ale pouze ve zkrácené formě. Kdo to myslí se svým zdravím opravdu vážně, měl by mít tuto moc užitečnou knihu doma v knihovně.
Je čas dát divokou zeleninku na talíř a tak by Vás mohlo zajímat:
Co pro nás dělají divoké zeleniny
Hlavní zásady pro využití a zpracovaní divokých zelenin
Co možná nevíte o divoké zelenině
Obrázky a další informace o divoké zelenině