Špagety s lehce restovanou zeleninou

Přivedeme k varu špetkou soli osolenou vodu, vhodíme celozrnné a kukuřičné špagety, přivedeme k varu, vypneme, necháme 8-10 minut dojít, scedíme, pokud máme již připravenou lehce restovanou zeleninu, neproplachujeme, jen špagety scedíme a smícháme se zeleninou. Lehce restovaná zelenina (např. bílé zelí na jemno nastrouhané, mrkev strouhaná na jemné sirčičky a květák na drobno krájený) zahřejeme sezam.olej, vhodíme zeleninu, osolíme a krátce za stálého promíchávání asi tak 6-8 minut restujeme. Zelenina by z vrchu měla být trošku měkká, ale uvnitř ještě křupavá, dochutíme shoyu a umeoctem. Pokud je na talíři ještě zeleninový salát, kvašená zelenina, případně zelenina napařená a předcházela na zeleninu bohatá polévka (napři. borš viz www.bioteta.cz), tak restované zeleniny nemusí být moc - je dobré si vyzkoušet co nám více chutná. Varianta více salátu a menší množství rest.zeleniny ve špagetách je velmi dobrá.