Jáhlovo - polentové šišky
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Večer namočíme jáhly a polentu (můžeme namočit společně) v poměru 1:2 (v létě, aby nás polenta ochladila) nebo 2:1 (v zimě, aby nás jáhly zahřály). Druhý den ráno dáme vařit. Dáme rovnou na plamen s rozptylkou (směs se hodně přichytává na hrnec při vaření), přivedeme k varu, osolíme a vaříme 3/4 hodiny. Při vaření mícháme. Pak přimícháme sezamové semínko černé, směs dáme do mísy, necháme vychladit. Pak propracujeme rukama až se vytvoří pěkné těsto (podobné bramborovému). Vytváříme šištičky, které pokládáme na vymazaný plech, dáme do trouby, opečeme malinko z jedné strany a pak z druhé strany. Podáváme jako přílohu například k omáčce.