Kopřivové karbanátky
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Obilné vločky povaříme ve slané vodě. Necháme je vychladnout. Přidáme na drobno nakrájenou cibulku, cibulovou nať nebo pažitku a sůl. Vmícháme spařené a na drobno nakrájené kopřivy a trošku - asi lžíci špaldové nebo pohankové mouky. Když dáme hodně pažitky a případně trochu zbylých fazolek adzuki a místo vloček třeba zbylé kroupy, tak je to moc dobrá mňamka - no myslím ty karbanátky, co jsme z té směsi nadělali. A pečeme je na pánvi, kterou jsme vymazali troškou sezamového oleje. My teď pečeme na pánvi s keramickým povrchem a tam není potřeba moc oleje. Jindy můžete dochutit česnekem a majoránkou a je to taky moc dobré. A když tuto směs zahustíte více špaldovou moukou, dobře prohnětete, vyformujete šišku a dlouho mírně pečete a to v olejem vymazaném pekáčku nebo kastrolku, podloženém rozptylovací mřížkou - takže to jakoby - pečete. A nebo v troubě. Ale to je už pečená mouka a ta hodně zahleňuje. Tak uvidíte, který způsob se vám bude víc líbit.