Velikonoční nádivka 2
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
4 kváskové rohlíky
tekuté rýžové mléko
uzené tofu
uvařené jáhly (větší miska)
divoká pažitka (tou nešetříme)
kopřivy (po natrhání je namočíme na 10 min. do slané studené vody, před spotřebou je necháme projít varem)
4 cibule
sójová omáčka
kurkuma
olej
Nakrájené kváskové rohlíky zalejeme tekutým rýžovým mlékem, přidáme uzené tofu na kostičky, dále pak předem uvařené již vychladlé jáhly, pažitku, předem krátce povařené a ana drobno nakrájené kopřivy, cibule, též předem na drobno nakrájená a na oleji osmahnutá, lehce podlitá a krátce podušená. Vše dochutíme sójovou omáčkou. Špetka kurkumy nahradí vajíčko. Nakonec dobře promísíme, dáme do olejem vymazaného pekáče. Zpočátku zapékáme na 200 st., později na 180 st., celkem tak 30 min.