Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Zbylou uvařenou obilovinu smícháme s ovesnýma vločkama a celozrnnou mokou a necháme na teplém místě 2 hodiny kvasit neboli fermentovat. Těsto nám přirozeně zesládne a my z něj upečeme dobré lívanečky, které můžeme potřít sladem a spojit vždy dva k sobě a dát je dětem do školy či školky na svačinku. Případně je potřeme džemem bez přidaného cukru a nebo posypeme směsí skořice a sušeného kukuřičného mléka, možné je i rozehřát trochu másla alsan a lehce je potřít. Pečeme je buď v troubě a nebo na pánvičce, kterou potřeme lehce sezamovým olejem. Ne na každé pánvičce se to peče dobře. Ale nenechte se odradit. Je možné udělat i slanou variantu a to když do těsta nastrouháte tempeh nebo nakrájíte kyselé zelí.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.