Placičky ala lívanečky
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Zbylou uvařenou obilovinu smícháme s ovesnými vločkami a celozrnnou moukou a necháme na teplém místě 2 hodiny kvasit neboli fermentovat. Těsto nám přirozeně zesládne a my z něj upečeme dobré lívanečky, které můžeme potřít sladem a spojit vždy dva k sobě a dát je dětem do školy či školky na svačinku. Případně je potřeme džemem bez přidaného cukru nebo posypeme směsí skořice a sušeného kukuřičného mléka, možné je i rozehřát trochu másla Alsan a lehce je potřít. Pečeme je buď v troubě a nebo na pánvičce, kterou potřeme lehce sezamovým olejem. Ne na každé pánvičce se to dobře peče. Ale nenechte se odradit. Je možné udělat i slanou variantu a to když do těste nastrouháte tempeh nebo nakrájíte kyselé zelí.