Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Uvaříme do měkka jáhly s bílou rýží (nebo jakoukoli jinou obilovinou) v poměru 2 : 1 dle základního receptu (na 1,5 hrnku celého zrna 5 hrnků vody). Uvařené jáhly s rýží necháme vychladnout na takovou teplotu (asi 50 stupňů), v které udržíme ruce, poté přidáme 6 - 8 lžic celozrnné mouky hladké nebo hrubé a to pšeničné, špaldové nebo ječné. Těsto necháme na teplém místě alespoň 1 hodinu kvasit. Přirozenou fermentací těsto zesládne. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme ho zahustit ovesnými vločkami nebo celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou moukou a můžeme též přidat trochu - 2 - 3 špetky řasy Nori. V zimě můžeme placičky dohušťovat také pohankovou moukou. Pak rozpálíme pánvičku, potřeme sezamovým olejem a klademe lžící hromádky, rozetřeme je, 1. stranu pečeme pod pokličkou a druhou stranu bez pokličky hezky dozlatova.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.