Vločková buchta
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
ovesné vločky nejlépe s klíčky
pohanková mouka nebo jiná celozrnná
ořechy nebo sušené ovoce nebo slunečnicová semínka
kokos
kukuřičný slad nebo pšeničný nebo rýžový sirup
Namočíme 400 g ovesných vloček a necháme nabobtnat - asi tak 1/2 - 1 hod. Namočime je do vody, ale ještě lépe do tekutého obilného mléka dle vlastního výběru, vmícháme šálek pohankové mouky, ale nemusí tam být vůbec, 3 - 4 lžíce oleje, větší špetka soli a to, co nám chutná - buď oříšky nebo semínka nebo sušené ovoce (asi tak 150 - 200 g rozinek) a kypřící prášek bez fosfátů. Těsto je husté, ale ještě se dá lít. Posýpka je z kokosu, sušeného sladu a Provamelu. Nemusí být. Pečeme na 150 stupňů asi 30 minut. Jako posýpku můžeme udělat také trochu pudingu nebo použít hotový Provamel, třeba čokoládový.