prodejna zdravé výživy & jídelna

Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

Korpus:
100g kukuřičné mouky
75 g spařených, oloupaných a umletých mandlí (nebo jen ořechy a moc dobré je to půl na půl)
70 g palmového tuku Blesk
50 g kukuřičného sladu nebo i malinko víc
Na 150 stupňů pečeme asi 25 minut. Korpus je lépe upéct den předem, je možné udělat dva a promazat je džemem bez cukru.

Náplň:

2 kostky tofu natural

lžíce kukuřičného sladu

rýžové mléko

400 g amasaké

3 lžičky agaru

2 lžíce karobu nebo použijeme kakaa

pudingový prášek

slunečnicový tuk

trochu kara

mandle na ozdobu

Tofu povaříme v rýžovém mléce (asi tak 20 minut), přidáme slad (když dáme pšeničný sirup, bude náplň světlejší) a skleničku amasaké a rozmixujeme do hladka. 3 lžičky agar-agar rozmícháme v trošce mléka a vlijeme do čtvrt litru rýžového mléka přivedeného do varu, povaříme 5 minut a zamícháme do směsi. Polovinu směsi nalijeme na korpus, do druhé vmícháme kakao nebo karob a trochu kara a opět nalijeme na korpus - obě směsi se nám krásně mramorově smíchají. Dort zdobíme pudingem uvařeným z obilného mléka a práškového pudingu (uvařit ale tužší puding), vyšlehaného se slunečnicovým tukem (nebo lze použít tuk Alsan).

 

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.