Zdroje minerálních látek
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Informace
Pro časté dotazy zákazníků, kteří se obávají, že vyloučením mléka přijdou hlavně o vápník, připravila Drahuška přehled zdrojů minerálních látek. Například taková cibule má docela dost dobře vstřebatelného vápníků, to vše bez vedlejší zátěže pro naše tělo. Čtěte dál...
Vápník
sezamová a jiná semínka, gomasio, mořské řasy, především dulse a hiziky, zelená listová zelenina - brokolice, kapusta, petržel, vodnice, ořechy, sójové produkty
Železo
mořské řasy, především hiziki, sezamová semínka, dýňová semínka, zelená listová zelenina, také listy z ředkviček, jáhly a jiné celozrnné obilniny
Sodík
kvalitní mořská sůl (ne jodidovaná z obchodních řetězců), miso, mořské řasy, především dulse, zelená listová zelenina, celozrnné obiloviny
Hořčík
mořské řasy, luštěniny – hlavně sójové boby (nejlépe ve fermentované podobě jako je tofu, tempeh, natto, okara) a také čočka, listová zelenina, celozrnné obiloviny
Draslík
mořské řasy, luštěniny a sójové výrobky, opět raději ty fermentované, zelenina, především zelí, ořechy, sušené ovoce
Jód
mořské řasy, především kelp, zelenina listová, ryby, organicky pěstovaná zelenina
Fosfor
slunečnicová semínka, luštěniny, především čočka, celozrnné obiloviny, mořské řasy