Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Rády bychom se s vámi podělily o další tip, jak si dopřát;).

Sladký zeleninový nápoj zahání chuť na sladké, neboť uvolňuje slinivku a slezinu; dopoledne jej můžeme popíjet ideálně kolem desáté; odpoledne si jej přihřejeme a pijeme vždy teplejší, nejlépe mezi 13. a 14. hod., kdy se slinivka dožaduje něčeho sladkého.

Jak na to?

Náš oblíbený postup:

Dáme 3 díly vody a 1 díl zeleniny (jen 3-4 druhy) nejlépe v bio kvalitě. Nesolíme. Doba varu je 20 minut. Vhodná zelenina: dýně, mrkev, cibule, zelí, pastiňák, petržel, tuřín, daikon, bílá část pórku.

Do hrnce vložíme vždy 2 kulaté a 2 kořenové zeleniny (cibule, zeli, daikon, petržel); nakrájené na větší kousky. Vody je třeba jen tolik, aby byla zelenina potopená, asi tak 2 cm nad zeleninu.

Po slití už zelenina vhodná ke konzumaci není, je z ní vše vyvařené. Nápoj je možno popíjet nebo použít jako základ ranní miso nebo polední polévky, či pod dušenou zeleninu.

Bioteta přeje dobrou chuť;).

Když si zvyknete vařit jej pravidelně, hodně si stažená slinivka bude libovat....

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.