Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Jedná se o velmi jednoduchý způsob úpravy zeleniny, který je energeticky velmi vyvážený a používáme ho po celý rok.

Základní princip:

Zeleninu nakrájíme a skládáme do hrnce po vrstvách v tomto pořadí (1. = spodní vrstva):

  1. zelenina, která roste nahoru (pórek)
  2. cibule
  3. kulatá zelenina (zelí, dýně, brokolice)
  4. zelenina rostoucí dolů (mrkev, petržel, ředkev) 

Zalijeme opatrně po straně hrnce vodou tak, aby byla zelenina vidět a nepřečnívala, osolíme a na mírném ohni vaříme. V létě můžeme vařit bez pokličky, v zimě s pokličkou. Doba varu podle druhu zeleniny a ročního období je cca. 5 - 20 minut. 

Při dodržení pořadí vrstev, které vycházejí z energií jednotlivých zelenin, budete velmi překvapeni, jak lahodná může být vařená zelenina. :-)

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.