Jahodové knedlíčky
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Vezmeme vychladlou zbylou obilovinu, dobré jsou jáhly a také kuskus a nebo obojí dohromady. Přidáme celozrnnou mouku a obyčejnou hladkou mouku (třeba 2 : 1 nebo 1 : 1) a celé to kropíme vodou, až se vytvoří takové chlebové těsto. Utrháváme kousky, plníme ovocem nebo je možné udělat slanou variantu s uzeným tofu nebo tofu salámkem. Nebo můžeme do těsta nahrubo nastrouhat mrkev a přidat rozinky a máme ještě jednu variantu navíc. Vaříme v osolené vodě, jakmile vyplavou, necháme je prohřát ještě 5 minut a vyndáme. Zchladlé rozkrojíme a osladíme sladěnkou nebo sladem nebo také sušeným kukuřičným mlékem. Můžeme rozhřát Provamel nebo Alsan a tím knedlíky polít. Kdo má rád kakao, dá trošičku vody, sušené mléko a kakao - vytvoří hustou kašičku a má dobrou mňamku na knedlíčky. Tyto knedlíčky jíme jako dobrou svačinku, ne jako hlavní jídlo. Kuskusové chutnají jako z tvarohového těsta.