Letní saláty

Celé jaro a léto by na našem talíři neměl chybět salát. Bioteta má pro Vás pár tipů na jeho výrobu. :-)

1) Najemno nastrouhaná mrkev, kedluben a bílá ředkev Daikon. Ochutíme umeoctem a sójovou omáčkou. Necháme odležet 1/2 hodinky až 2 hod.

2) Nadrobno nakrájené čínské zelí, najemno nastrouhané ředkvičky a trochu tofunézy. Necháme opět odležet.

3) Nadrobno nakrájené čínské zelí a ještě lepší je ledový salát a pokrájená rukola, lehce osolit a zatížit talířkem a sklenicí vody alespoň na půl hodinky, lépe na 2 hodiny.Tento salát je nejlepší ten den, ale můžeme si ho dát také do sklenice do ledničky jako ostatní saláty a 2-3 dny je ujídat k obědu, k večeři či ke svačině, vždy k nějakému jídlu a když je velké horko, tak klidně i samotné.

4) Moc dobrý salát uděláme, když do něj jednu zeleninu oblanšírujeme. Třeba brokolici. 

Na saláty používáme vždy také nanejvýš 2-3 druhy zeleniny. Na okyselení můžeme v létě pro zpestření použít také citron. Výborné je do salátu přidat tepelně upravené a nasekané dýňové semínko. 

Fotografie 0012 2