Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Na rozehřátý olej dáme cibulku na drobno nakrájenou, osolíme špetkou soli, 2-3 minutky restujeme, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel (a mražený hrášek, strouháme ve velikosti jako okurku na salát), opět osolíme, podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo čajem banchou a necháme dusit 10 – 12 minut. Aby byla zelenina měkká. Mezitím si napaříme na kostičky nakrájenou dýni Hokaido, také tak 8-10 minut. Je dobré to zkusit, zda je dýně měkká. Lehce vychladlé smícháme, přidáme tofunézu nebo tatarku z tofu, domácí kvašenou okurku bez cukru, obyčejnou hořčici od f. Natural.
Zelenina kořenová a dýně asi tak v poměru 1:2. Ale každému to vyhovuje jinak. Dochutíme podle potřeby umeoctem a shoyu. A manželům to dobře dochuťte, ať jim to opravdu chutná. Když místo dýně použijete na kostky nakrájený a napařený polentový knedlík, získáte také dobrý salátek.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.