Jelitový prejt s dýní Hokaido

Uvaříme kroupy dle základního receptu (1 hrnek krup, 2+1/2 hrnku vody, v tlakovém hrnci vaříme 40 minut, v obyčejném 1 - 1 1/4). Kroupy vždy namáčíme, dále uvaříme fazole adzuki, máčíme také, vodu nesléváme z těchto fazolí, přidáme namočenou řasu Kombu a vždy v tlakovém hrnci vaříme do měkka, tj. asi 30 - 40 minut. Na oleji připravíme cibuli, restujeme do měkka 10 minut, přidáme česnek a majoránku, restujeme ještě 5 minut, smícháme s kroupama, přidáme fazole a ofritovaný celer (celer nakrájíme na kostičky, fritujeme asi 5 minut, necháme okapat). Hotový prejt můžeme dále zapéct v troubě, ale není to nutné. Příloha ala brambory - dýně Hokaido, posypaná kmínem.