Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Pórek na jemno nakrájený, mrkev nastrouhaná jako okurka a ještě na drobno pokrájené romanesco, vše dáme do mísy, přidáme vařené a vychladlé kroupy, trošku osolíme, trochu shoyu, případně oblíbené koření - my jsme daly chilli s česnekem, ale jen maličko. Vše důkladně promícháme, v míse s vodou máčíme chviličku rýžový papír po 2 kusech - nebojte se, neslepí se, pak si jeden vezmeme, dáme na něj dvě lžíce náplně a na náplň dáme kousek tempehu nakrájeného na širší nudle a zabalíme, spojem položíme na pekáč vymazaný sezamovým olejem, každý kousek pak ještě trošku natřeme olejem a zastříkneme shoyu - pečeme na 200 st, asi tak 45 minut.
Dýňové pyré - na rozehřátý olej dáme cibuli nakrájenou na větší kusy, osolíme, restujeme do sklovata, přidáme asi tak stejné množství dýně také nakrájenou na velké kusy, osolíme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou, dusíme do měkka - asi tak 15 minut, rozmixujeme, dochutíme umeoctem a shoyu a pikantní chuť dodáme štávou z čerstvého zázvoru.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.