Bramborový salát z bulguru 2
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Uvaříme bulgur dle základního receptu – 1 hrnek bulguru, 2 a půl hrnku vody, sůl (sůl při vaření obilovin vždy na 7 dkg obiloviny špetka soli na tři prsty).
Necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme zeleninu do salátu. Na sezamovém oleji za studena lisovaném orestujeme cibulku - nahřejeme hrnec s olejem (denní dávka oleje pro jednoho člověka je 1 polévková lžíce včetně semínek), vložíme cibulku, osolíme, 2-3 min restujeme, přidáme nastrouhanou zeleninu (strouháme na větší oka jako okurkový salát) a to mrkev, celer, petržel a mražený hrášek, osolíme, podlijeme horkou vodou nebo bancha čajem a dusíme 10-12 minut, případně 15 minut, podle množství zeleniny. Hotovou zeleninu přidáme do bulguru, necháme jí předem ale trochu vychladnout. Dále přidáme tofunézu, domácí kvašenou okurku, hořčici od firmy Natural, případně trochu hořčice středně ostré od Probia, na jaře něco zeleného – třeba pampeliškové listy. Promícháme, dochutíme umeoctem a sójovou omáčkou Shoyu.