Kroupové placky s kyselým zelím
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Uvaříme kroupy dobře do měkka. Necháme je vychladnout, jinak by nám rychle fermentovaly (těsto by rychle řídlo). Do vychladlých krup přidáme předem osmaženou cibulku (nešetříme, dělá placky chutnějšími), vločky, mouku (jenom vločky nebo jenom mouku nebo obojí), kyselé zelí nadrobno nakrájené. Vloček a mouky dáme tolik, aby těsto bylo hutné, aby se nám dobře dělaly placičky. Těsto musí být sušší, jinak se placičky dlouho pečou. Přidáme sůl, trochu sójové omáčky (dáme buď jen sůl nebo jen sójovou omáčku nebo obojí) a nebo můžeme placičky zastříknout po upečení sójovou omáčkou. Pečeme v troubě nebo na pánvi (pečené na pánvi jsou zdravější).