Kulajda od Biotety
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Na rozehřátý sezamový olej za studena lisovaný dáme nakrájenou cibuli, osolíme větší špetkou soli, restujeme 2-3 minutky, případně lehce podlijeme, pak přidáme oloupané a nakrájené žampiony, kmín a sůl, dusíme až žampiony změknou, přidáme horkou vodu nebo lépe vývar na požadované množství polévky, přidáme tofu natur a to tak, že 1/3 z něj nastrouháme jako když strouháme na okurkový salát a 2/3 ještě nastrouhané a horké rozmixujeme v trošce polévky, přidáme ještě na větší kostičky nakrájený kedluben místo brambory a povaříme 10-12 minut. Vypneme, přidáme na jemno nakrájený kopr a dochutíme shoyu a umeoctem, necháme ještě chvilku prohřát a pak už jen servírujeme.
A to tofu natur předem vaříme ve vodě s cibulí (1 tofu + 3 cibule) 20 minut. Ono zjemní a je lépe stravitelné a pěkně se pak i rozmixuje. Tofu natur je dobré před jakoukoli úpravou takto povařit.