Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Do studené vody (kolik potřebujeme na polévku) nakrájíme na drobnější kousky kapustu, osolíme přiměřeně (solíme proto, abychom ze zeleniny vytáhli sladkou chuť, ne proto, aby byla polévka slaná - děláme-li polévku pro 4 lidičky, pak špetkujeme, ne to tam hrnout se lžičkou :-)), přidáme vyvařit kousek libečku, trošku mletého kmínu, trošku kurkumy a pohanku - může být celá nebo lámanka nebo kroupy - pozor, docela se navaří, ať to nemáte moc husté. Když si tam přidáte trochu řasy Wakame, bude to úplně bez chyby. Vaříme 12 - 15 minut, aby byla kapusta měkká. Pohanku vaříme občas a to zejména, když je nám zima, tedy hlavně v zimě a nejlépe ve vodě, tedy v polévce nebo přidat do rýže. Malé děti by pohanku mít neměly, ona totiž hodně stahuje. Ale když ji dáme do polévky, tedy do vody, která hodně uvolňuje, tak se to prostě dobře vyrovná. Chce-li maminka pro dítě něco bezlepkového do 1 roku věku, tak ne pohanku, ale jáhly a celozrnnou rýži.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.