Polévka z fazolí Adzuki s kroupami alá zabijačková

Fazole uvaříme do měkka s řasou kombu (fazole proprat, namočit na noc i s řasou kombu, dát vařit - vždy v tlakovém hrnci, nejdříve přivést k varu, sebrat pěnu, natlakovat a vařit od počátku varu asi 1/5-3/4 hodiny, musí být uvařené do měkka). Kroupy uvaříme do měkka dle základního receptu (nezapomenout sebrat pěnu!). Základ na polévku: rozehřejeme sezamový olej, přidáme cibule+špetku soli, přidáme česnek, majoránku, mrkev, podlijeme troškou horké vody, osolíme, vaříme 10-15 minut, přidáme fazole i s vodou i řasou kombu, kroupy, necháme přejít varem, dochutíme umeoctem a sójovou omáčkou shoyu a zdobíme zelenou cibulkou.