Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Do studené vody dáme cibuli nakrájenou na drobno, řapíkatý celer, oloupaný z vrchní strany a nakrájený nadrobno a kedluben, nakrájený na kostičky. Kedlubnem nešetříme, dáme ho víc než ostatní zeleniny. A ještě přidáme čerstvý libeček a s tím to zase nepřeháníme, je hodně aromatický. Polévku osolíme a vaříme 10-15 minut a pak tam přidáme knedlíčky.
Nasbírané kopřivy vložíme nejprve do slané vody (alespoň na 10 minut, to aby se všechny nečistoty pustily), poté je vypereme a 2 minutky necháme přejít varem.
Pak je zchladíme a vmícháme do vloček, které jsme namočili do vody a nechali bobtnat alespoň 2 hodinky nebo i přes noc. Vody dáme tolik, aby směs byla hutnější a nebo pak ještě přidáme vločky nebo případně mišutku.
Tvoříme kuličky v průměru 2 cm a dáváme do vroucí polévky. Po vyplavání jsou hotové a polévku vypneme. Polévku dochutíme umeoctem a sójovou omáčkou. Umeocet i sójová omáčka se nechá pár minutek prohřát a pak už můžeme podávat. Sypeme pažitkou nebo petrželkou a nebo divokou pažitkou – ta je tůůůůůůůůze dobrá! :-)

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.