Vaříme Vám jinak, jíte zdravě

prodejna zdravé výživy & jídelna

Na jednu dávku potřebujeme: 1 lžíce pšeničné bílkoviny zvané lepek  a půl lžíce hladké mouky. Pokud potřebujeme 5 dávek, potřebujeme tedy 5 lžic pšeničné bílkoviny a 2,5 lžic hladké mouky. Do těstíčka můžeme přidat i trochu Shoyu. Směs smícháme na talíři, prohněteme, přidáváme lehce vodu, až vznikne "gumová placka". Hmotu necháme půl hodiny odpočinout. Po půl hodině placku nakrájíme na větší kusy a ty vaříme v zeleninovém vývaru. Do vývaru použijeme například mrkev, cibuli, pórek, petržel, nebo zbytky košťálů, přidáme trochu soli, nebo Shoyu. Seitan (kusy placky) vaříme půl hodiny.

Jen jednu radost radostnou člověk ve světě sklízí a to radost z radosti cizí.