Okarové koule
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Jednu čtvrtkilovou okaru vaříme ve vodě (vody jen trochu) s cibulí 20 minut. Pak případnou přebytečnou vodu slijeme a dáme třeba do polévky. Okaru zahustíme celozrnnou moukou, přidáme předem usmaženou cibuli (asi tak dvě cibule na toto množství), česnek dle chuti nastrouhaný na jemno – nejlepší je ten naložený v sójové omáčce Shoyu (naloupaný česnek dáme do sklenice, zalijeme Shoyu, dáme do ledničky a asi tak za 10 dní můžeme používat). Promícháme, dochutíme dle vlastní potřeby sójovou omáčkou Shoyu, děláme koule – vypadají, že nebudou držet,ale po ufritování drží dobře. Koule fritujeme ve vyšší vrstvě oleje (asi tak 5 cm). Používáme menší hrnec, abychom oleje moc nevypatlali. Fritujeme do zlatova, necháme okapat na ubrousku a hned můžeme servírovat. Na fritování použijeme slunečnicový olej ve skle Gold. Je možné místo okary použít tofu natur, také předem 20 minut uvařené a na jemno nastrouhané.