Svatomartinská husička
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Nádivka do husičky: na sezamovém oleji orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, kterou jsme trochu osolili, cibulí nešetříme, přidáme nastrouhaný uzený tempeh, trochu nasekaných dýňových semínek a tolik ovesných vloček (předem propláchnutých a alespoň na 2 hodiny namočených), aby vznikla hustá směs, směs dusíme 10-15 minut. Hotovou nádivku plníme předem připravené a očištěné husičky, zde tedy dvě půlky dýně Hokaido. Dýně můžeme také předem vystříkat sójovou omáčkou Shoyu. Potom je dáme do pekáče, zastříkneme Shoyu, podlijeme troškou vody a pečeme asi tak půl hodinky, aby byla husička měkká, křupavá a voňavá. Dušené červené zelí: na trošce oleje restujeme na nudličky nakrájenou cibulku, osolíme, přidáme na drobno nakrájené zelí, přidáme bobkový list, nové koření, (koření přidáváme málo), zastříkneme sójovou omáčkou Shoyu místo soli, aby zelíčko pěkně zesládlo, lehce podlijeme a dusíme 15 minut, zahustíme kukuřičným škrobem a dochutíme umeoctem.