Střapáčky s dušeným zelím a uzeným tempehem
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Jáhly uvaříme doměkka, dáváme více vody, aby byly lehce kašovité, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný kedluben, nebo mrkev a sůl. Přidáme ještě celozrnnou mouku, lepší je špaldová - drží vše lépe pohromadě, uděláme střapaté placičky, ty pokládáme na sezamovým olejem vymazaný pečící papír, potřeme je olejem i z druhé strany a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů. Lze je zamrazit i na cesty!! Na rozehřátý sezamový olej dáme cibulku, osolíme, 2 minutky dusíme, přidáme na drobno nakrájené zelí. Přidáme na kostičky nakrájený uzený tempeh. Dusíme do dvaceti minut a před koncem varu zahustíme kukuřičným škrobem, nebo celozrnnnou moukou. Dochucujeme umeoctem.