Plněné knedlíky
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Vychladlou zbylou obilovinu (dobrý je kuskus) smícháme s celozrnnou moukou a troškou bílé mouky. Je-li těsto příliš suché, kropíme vodou, vždy na ruku pouštět vodu, vytvoří se chlebové těsto. To trháme na kousky a plníme ovocem (i sušeným), plníme na hrubo strouhanou mrkví a rozinkami, nebo děláme knedlíky na slano s tofu, salámkem.
Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě, než vyplavou. Rozkrojí se. Můžeme osladit Sladěnkou, Sladovitem, kukuřičným, nebo ovesným sušeným mlékem místo cukru. Knedlíky na sladko polijeme Provamelem (místo másla), smíchaným s vodou, biokakaem a ovesným sušeným mlékem.