Kroupovo-vločkové knedlíčky
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Kroupy uvaříme do měkka - na hrnek krup, dva až tři hrnky vody, vaříme, sebereme pěnu, osolíme, vaříme 3/4 až 1 hodinku v běžném hrnci - tlakáč v létě nepoužíváme, bylo by nám ještě větší horko, nesolíme mnoho, raději si více dochutíme omáčku.
Do vychladlých krup přidáme pšeničné nebo žitné vločky nebo na půl a ještě ovesné vločky s klíčky a trochu špaldové nebo pšeničné krupice - přidáme tak, aby vzniklo tužší těsto - tvarujeme knedlíčky jak chceme velké - my děláme velikosti hrstičky, vhodíme je do vroucí vody a pomaličku přivedeme k varu, až dosáhneme varu, stáhneme hrnec na malý hořák na málo a necháme u bodu varu, než nám knedlíky vyplavou a pak je ještě necháme asi tak 5-10 minutek líně povalovat ve vodě. Vyvarujeme se velkého varu - to bychom mohli mít pěknou kašičku. Vyndáme a servírujeme, případně necháme vychladnout a k večeři si dáme studené s dobrým salátem.