Smetanová omáčka s uzeným tofu
- Podrobnosti
- Nadřazená kategorie: ROOT
- Kategorie: Recepty
Na dno hrnce dáme sezamový, nebo v létě slunečnicový olej za studena lisovaný (na osobu 1/2-1 lžíce), zahřejeme, přidáme cibuli nakrájenou na plátky (1 menší cibule na osobu), ihned osolíme mořskou solí, chvilku restujeme lehce do sklovata, přidáme hlávkové zelí nakrájené na nudličky (na jednu cibuli hrst nakrájeného zelí) a restujeme dohromady. Ihned také přidáme mletou červenou papriku (na 1 cibuli větší špetka), podlijeme vodou, nebo lépe vývarem a dusíme do měkka. Nejdéle však 20 minut. Potom tuto směs mixujeme, zahustíme kukuřičným škrobem, nebo vločkami, přidáme uzené tofu, lehce provaříme a servírujeme na celozrnné těstoviny uvařené podle návodu. Další vynikající varianta omáčky je s pórkem a tempehem.