- Podrobnosti
-
Kategorie: Recepty
Rozehřejeme trošku oleje za studena lisovaného, stačí i vytřít hrnec - na den by měla být asi tak 1 lžíce oleje na osobu, včetně semínek. Na oleji orestujeme cibulku, osolíme, podlijeme maličko a dusíme pod pokličkou 2 - 3 minuty, přidáme nakrájenou dýni, přiměřené množství oloupaných rajčátek (nakrojíme jim nahoře křížek, spaříme vroucí vodou a oloupeme), jednu papriku na vyvaření, tu tam můžeme nechat nebo po uvaření vyndat, trošičku koření - bobkový list + nové koření + hřebíček, osolíme, podlijeme nejlépe vývarem a dusíme 12 - 15 minut, pak rozmixujeme, zahustíme kukuřičným škrobem, malé množství arrowrotem nebo ještě lépe kuzu. Dochutíme Shoyu, umeoctem a jablečnou šťávou. Kdo chce, může zjemnit ovesnou nebo sójovou smetanou. K tomu polentový a závitek a je to moc mňam.
Číst dál: Rajská omáčka se závitkem