- Podrobnosti
-
Kategorie: Recepty
250 g uvařené čočky, 100 g uvařených jahel, 3 stroužky česneku, 2větší cibule, majoránka, sůl, ovesné vločky, sezamový olej za studena lisovaný
Den předem namočíme zelenou čočku, ráno vyměníme vodu, přidáme řasu kombu a vaříme do měkka, ale aby nebylo moc vody. Jáhly uvaříme dle základního receptu (alespoň 3x je propereme a vaříme 1:2 půl až třičtvrtě hodiny). Vše musí být vychladlé. Jáhly si můžeme uvařit večer předem. Na sezamovém oleji (za studena lisovaném/ orestujeme na drobno nakrájenou cibulku – rozehřejeme olej, vložíme cibulku, osolíme 1-2 špetkama soli mořské, 2-3 minutky restujeme zakryté pod pokličkou, do vychladlé čočky a jáhel přidáme oresovanou cibulku, česnek (nejlépe naložený v sójové omáčce Shoyu), majoránku a sůl nebo sójovou omáčku. Pro zahuštění použíjeme ovesné vločky jemné. Nebojíme se karbanátky dobře ochutit, co je zdravé nemusí být nechutné.
Plech na pečení vytřeme sezamovým olejem a klademe na něj karbanátky a ve vyhřáté troubě 15-20 minut pečeme. Můžeme je péci také na vymaštěném pečícím papíru.